Ağaç Dikme Töreni - Okulumuz çevresinde ağaç dikme töreni yapıldı.

Okulumuz ve Pınarbaşı Belediyesi'nin ortak düzenlediği ağaç dikme töreni okulumuzun yer aldığı Erciyes Üniversitesi Pınarbaşı Yerleşkesinde yapıldı. Törene, okulumuz personel ve öğrencileri, Pınarbaşı Belediye Başkanı Sayın Dursun Ataş ve belediye personeli ile Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürü Sayın Serdar Göriş katıldılar.

OkulMüdürümüz Doç. Dr. Kenan Güllü Pınarbaşı Suna Yalçın Meslek Yüksekokulu’nun 2017-2018 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılına iki bölümde toplam 44 öğrenci ile başladığını, Pınarbaşı Yerleşkesinde fiziki ve alt yapı çalışmalarının büyük ölçüde tamamladığını, Pınarbaşı Belediyesi’nin bu konuda kendilerine büyük destek verdiğini ve bu desteğin devam ettiğini söyledi. Öğrencilerin çevre bilincinin ve sorumluluğunun artması, okullarına olan bağlılıklarının kök salması, öğrenciliklerine ve Pınarbaşı dair güzel bir hatıranın yeşermesi için bu etkinliğin büyük bir anlam ve önem taşıdığınıbelirtti. Bu vesile ile Erciyes Üniversitesi Pınarbaşı Yerleşkesine ve Pınarbaşı Suna Yalçın Meslek Yüksek Yüksekokulu’na katkılarından dolayı değerli hayırsever Sayın Cahit Yalçın’a, Pınarbaşı Belediye Başkanı Sayın Dursun Ataş’a tekrar teşekkürlerini sunduğunu ifade etti.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş da törende yaptığı konuşmada böyle anlamlı bir etkinliği yapmaktan ve etkinliğe katılmaktan son derece mutluluk duyduklarını, Pınarbaşı Suna Yalçın Meslek Yüksek Yüksekokulu’na başlayan öğrencilerin okula başlamasınınanısına kendilerine ait birer fidan dikeceğini ve her öğrencinin bir fidanı olacağını söyledi. Pınarbaşı Belediyesi olarak bu etkinliği her yıl devam ettireceklerini, böylelikle eğitim-öğretime her yıl katılan öğrencilerin kendi adlarına dikili bir fidanlarının olmasını sağlayacaklarını, bu sayede Erciyes Üniversitesi Pınarbaşı Yerleşkesinde hem çevrenin güzelleştirilmesine hem de büyük bir hatıra ormanının oluşturulmasına katkıda bulunacaklarını belirterek, etkinliğe katkıda ve katılımda bulunan herkese teşekkür etti.

Yaklaşık 200 dönüm araziden oluşan Erciyes Üniversitesi Pınarbaşı Yerleşkemiz alanına yaklaşık 100 ağacın dikildiği etkinlikte okul müdürümüz Doç. Dr. Kenan Güllü ve Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş tarafından, geçtiğimiz Temmuz 2017’de vefat eden Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Basri Üstünbaş anısına da dört adet çam fidanı dikildi. Pınarbaşı Yerleşkemizde 2018 Bahar döneminde de ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarının devam edileceğinin ifade edildiği törenimiz, öğrencilerimizin ve etkinliğe katılanların hatıra ağacı dikmeleri ve hatıra fotoğrafı çektirmeleri ile sona erdi.