Öğrencilerimizin Staj Başvuruları Hakkında

Okulumuz öğrencilerinin 30 iş günü staj yapmaları zorunludur. Stajlarını birinci sınıf sonrası yaz döneminde  ve ikinci sınıf sonrası yaz döneminde yapabilirler. Staj yeri belirlenmesiyle ilgili okulumuz ve Kayseri Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (KSMMO) işbirliği yapmaktadır. Bu çerçevede staj yeri talep eden öğrencilerimizin listesi oluşturularak KSMMO'na iletilmiştir. Okulumuzun KSMMO ile birlikte organize ettiği staj yeri belirleme programına dahil olmayan öğrencilerimiz staj yerlerini kendileri belirleyebilirler. Bununla birlikte staj yeri belirleme konusunda engelle karşılaşan öğrencilerimizin staj danışmanları ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.

Staj İşlemleri

Öğrencilerimiz staj işlemlerini OBİSİS üzerinden yürüteceklerdir. Bunun için aşağıdaki işlem adımlarını sırasıyla takip etmelisiniz:

1. OBİSİS sitemine öğrenci numarası ve şifreniz ile girerek staj sekmesi üzerinden staj başvurunuzu yapınız. İstenilen gerekli bilgileri ( Staj süresi, tarih aralıkları, firma adı vb.) giriniz.
  2. Staj başvurunuzu danışmanınıza sistem üzerinden gönderiniz. Sistem staj danışmanının onayından sonra "Staj Sicil Fişi" üretecektir. Staj sicil fişinin bir çıktısını yazdırarak alınız. Staj Fişini staj yapacağınız işletmeye teslim ediniz. İşletmeye teslim edilen staj sicil fişi staj bitiminde işletme tarafından doldurularak okula gönderilecektir.
  3. Staj başlangıcından 3-5 gün önce üniversitemiz Öğrenci İşleri tarafından SGK girişiniz yapılacaktır. SGK giriş formu OBİSİS üzerinden sisteminize düşecektir. Bu formun çıktısını yazdırarak staj yapacağınız işletmeye veriniz.

Not: Staj başvuru işleminiz tamamlandığında elinizde Staj sicil fişi ve SGK giriş formu olmak üzere iki adet belge olacaktır.