×
TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
KALİTE POLİTİKAMIZ
KALİTE POLİTİKAMIZ

Pınarbaşı Meslek Yüksekokulu Kalite Politikamız

Yüksekokulumuz dünyanın ve yaşamın insanî ve toplumsal yönlerini inceleyen sosyal bilimler alanında toplumun yaşam kalitesini yükseltmek, yenilikçi ve gelişime açık; etik ilkelere önem veren ve liderlik özelliğine sahip nitelikli sosyal bilimciler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Yüksekokulumuz Kayseri Üniversitesi misyon, vizyon ve değerleri ile uyum sağlayacak şekilde; alanında mesleki ve etik açıdan yüksek bilgi, beceri ve yetkinlikte insan gücü yetiştirebilmek, kurumsal kapasite ve kültür alt yapısı geliştirebilmek, araştırma geliştirme faaliyetleri ve üretilen projeler ile bölge ve ülke kalkınmasına katkı sağlayabilmek için ulusal ve uluslar arası paydaşlarla iş birliği ve sürekli yenileme ve iyileştirmeyi temel alan bir kalite politikası benimsemektedir.

Yüksekokulumuz politikaları yüksekokulumuzun bağlı olduğu Kayseri Üniversitesi eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi politikaları esas alınarak aşağıdaki şekilde belirlenmiştir;

Eğitim-Öğretim Politikası

Örgün/uzaktan/karma eğitim modellerine uygun olarak;

Yüksekokulumuz bünyesindeki tüm öğrencilerin ihtiyaç ve beklentilerini azami derecede karşılamaya çalışan bir anlayış içinde öğrenciler tarafından beğenilen bir yüksekokul olmak, sahip olduğumuz alternatif programlarımız ile tercih edilir olmak.

Eğitim-öğretim süreçlerini yerel ve ulusal düzeyde tüm paydaşların katılımı ve öğrenciyi merkeze alan bir anlayışla sürekli olarak iyileştirmek.

Eğitim-öğretim programlarından elde edilen kazanımlarla ulusal ve uluslar arası platformlarda akredite bir kuruluş olarak eğitimde kalite konusunda sürekliliğin sağlanması. Küresel çevre faktörlerine uyum sağlama yeteneğine sahip, mesleki açıdan yeterli ve etik değerlerle donatılmış mezunlar yetiştirmek.

Araştırma-Geliştirme Politikası

Yüksekokul bünyesinde araştırma, geliştirme ve yenilikçilik kültürünü yaratmak ve yaymak.

Araştırma ve geliştirme faaliyetleri sonucunda elde edilen çıktıların sürekli iyileştirilmesi politikasını izlemek. İnovasyon ve girişimcilik odaklı, üniversite-sanayi ve diğer paydaşlarla iş birliğini güçlendiren projeleri desteklemek.

Araştırma ve geliştirme faaliyetleri sonucunda elde edilen kazanımların katma değer yaratan projelere dönüştürülmesi.

Toplumsal Katkı Politikası

Yerel ve ulusal paydaşlarla eşgüdüm içerisinde ekonomik ve sosyal gelişime katkı sağlayacak araştırma geliştirme projeleri üretmek.

Uygulamaya dönük eğitim-öğretim yaklaşımıyla mesleki açıdan donanımlı, alanında uzman mezunlar yetiştirerek toplumsal ve ekonomik gelişime katkı sağlamak.

Üretilen bilginin toplumsal fayda gözetilecek şekilde kullanılmasını sağlamak. Sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol alarak farkındalık yaratmak.

Birim programlarında eğitim veren akademik personelin sahip olduğu donanım ve alt yapı birikimini sürekli güncel tutarak, verilen eğitim hususunda öğrencilerin topluma katkı sağlayabileceği yetkin ve gelişmiş birer birey olarak mezun olmaları toplumsal katkı stratejimizi oluşturmaktadır.

Yönetim Politikası

Sürekli iyileşen aynı zamanda yerel ve ulusal paydaşların memnuniyetine önem veren bir yüksekokul olmak. Katılımcı yönetim anlayışını benimsemek ve kaliteyi tüm çalışanların benimsediği bir kurum kültürü haline getirmek.

‘Kayseri Üniversitesi’ kimliğinin oluşmasına yönelik adaletli, şeffaf ve hesap verebilen bir yönetim anlayışı benimsemek.

İç ve dış paydaş katılımına önem veren öneri ve beklentileri en iyi şekilde karşılayacak yönetim anlayışını oluşturmak.

Lider, katılımcı, sorumluluk bilinci yüksek ve çözüm odaklı yönetim algısını kazandırmak.

Uluslararasılaşma Politikası

Yüksekokulumuz Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Strateji Belgesi ve KAYÜ 2020-2024 Stratejik Planı doğrultusunda uluslararasılaşmaya yönelik aşağıdaki politikaları benimsemektedir:

Uluslararası öğrenci kontenjan sayısının artırılması, Öğrenciler ve öğretim elemanlarını uluslararası projelere yönelik çalışmaları konusunda teşvik etmek.

Öğretim elemanlarının uluslararası çalışmalar yer almalarını destekleyecek kaynağın artırılması Uluslararası değişim programlarından faydalanan öğrenci ve öğretim elemanı sayılarını artırmaya yönelik çalışmaların yapılması, Uluslararası mesleki örgütler ile karşılık gelişimi destekleyecek ilişkilerin oluşturulması.